Decizii CMBSU: Purtarea măștii în exterior rămâne obigatorie în zonele aglomerate și în jurul școlilor

15 mai 2021, 12:42

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit, sâmbătă, în şedinţă, pentru punerea în acord a măsurilor valabile în Bucureşti cu cele din  Hotărârea de Guvern privind măsurile de relaxare din 15 mai. a.c..

Singura diferenţă care a apărut faţă de Hotărârea de Guvern se referă la zonele aglomerate.

Astfel, în Capitală, purtarea măștii în exterior rămâne obligatorie în zonele aglomerate, dar și în jurul școlilor, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, după ședința CMBSU.

„Încă nu s-a terminat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Discuţiile au continuat un pic mai mult având în vedere dificultatea de a decide de exemplu care sunt alte spaţii aglomerate. În principiu am stabilit că, în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare la venire şi la plecare şi sunt evident copii majoritatea sub 16 ani care nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesară stabilirea unui perimetru de 50 de metri în jurul şcolii. Acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru. (…) Aşa cum este în Hotărârea de Guvern rămân acele zone. Nu am adăugat nimic însă vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână în care DSP, Poliţia Jandarmeria vor monitoriza şi vor face propuneri către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă„, a spus prefectul.

Potrivit Hotărârii CNSU din 14 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă prin care se renunţă la mai multe restricţii începând cu 15 mai, „Se elimină restricțiile referitoare la portul măștii în spații deschise neaglomerate, urmând ca restricția să fie aplicată în continuare în spații publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă”.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, rata de infectare din Capitală a ajuns sâmbătă la 1,11 la mia de locuitori.

Pentru a cincea zi la rând, rata de infectare din Capitală este de sub 1,5 la mie.

După ce rata de infectare scade sub 1 la mie, şcolile se vor fi deschise, în totalitate, în Bucureşti.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite