Prefectul Capitalei nu a aprobat prelungirea stării de alertă în Sectorul 1. Primarul de sector anunță un armistițiu

23 august 2021, 11:59

Trei companii au colectat gunoaiele de pe străzi în sectorul 1 al Capitalei în ultima lună. Acest lucru a fost posibil după ce a prefectura a aprobat starea de alertă pe fondul conflictului dintre primărie şi compania Romprest. În cel mai bogat sector al Capitalei se adunaseră aproape 2.700 tone de deşeuri.

După ce DSP și Garda de Mediu au transmis că sănătatea locuitorilor din sectorul 1 nu mai este pusă în pericol de criza de salubritate, prefectul nu a mai prelungit starea de alertă aşa cum ceruse Clotilde Armand, primarul de sector.

Angajaţii Romprest trebuie să strângă din nou singuri deșeurile din cel mai mare sector al Capitalei. Compania revendică în continuare datorii de peste 100 de milioane de lei din partea primăriei.

Pe internet, Clotilde Armand a anunțat un armistițiu. Dar cu o condiție: „fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă.”

Vor fi negocieri între primărie şi Romprest la prefectură. Toate părţile susţin că vor o soluţie clară pentru că deşeurile să fie colectate fără probleme în sectorul 1.

____________________________________________________________

ACTUALIZARE  Prelungirea stării de alertă pe raza Sectorului 1 nu a fost aprobată, a transmis, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, într-o declaraţie acordată presei. Potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica, decizia a fost luată în baza informaţiilor primite de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, având în vedere că situaţia salubrităţii în teren este una bună.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a aprobat, duminică, prelungirea stării de alertă pe raza sectorului, iar hotărârea a fost trimisă prefectului Capitalei, care urmează să ia o decizie.

”Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1. Acesta a aprobat prelungirea (…) pe raza UAT Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din 27. Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a Sectorului 1 a fost trimisă astăzi Prefectului Municipiului Bucureşti care urmează să ia o decizie”, transmite biroul de presă al Primăriei Sectorului 1.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că urmează să ia o decizie în cursul zilei de astăzi, după ce va primi informări de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu.

Pe 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1, cu acordul prefectului Capitalei, a adoptat o hotărâre privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite