Prefectul Capitalei cere primarului general şi celor de sector să planteze arbori şi arbuşti

Plantare copaci
Plantare copaci
5 octombrie 2022, 15:36

„Solicit primarilor să îmi transmită ce proiecte vor derula în această toamnă şi în primăvara următoare pentru transformarea Bucureştiului într-o capitală mai verde şi mai curată, în care locuitorii să trăiască într-un mediu prietenos şi curat. Încurajez primăriile să desfăşoare, în parteneriat cu mediul privat şi cu organizaţiile nonguvernamentale, acţiuni de plantare de arbori şi arbuşti, care vor contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală şi la înfrumuseţarea oraşului”, a declarat Toni Greblă.

Reprezentanţii Prefecturii Capitalei au scris, miercuri, pe pagina de Facebook a instituţiei, că în această toamnă Prefectura va derula o primă acţiune de plantare de cireşi japonezi, în efortul de antrenare a tuturor entităţilor interesate (primării, ONG-uri, autorităţi deconcentrate, societăţi comerciale, cetăţeni) la organizarea, participarea sau sprijinirea de activităţi ce pot contribui la înfrumuseţarea Capitalei.

Ne plângem deseori de schimbările climatice, de calitatea aerului, atunci să facem cu toţii mai mult pentru mediul înconjurător şi pentru oraşul nostru, să plantăm mai mulţi arbori şi arbuşti„, a spus Toni Greblă.

În acest sens, prefectul Capitalei a avut o întâlnire cu directorul Direcţiei Silvice, în care s-a stabilit, în limita atribuţiilor, intensificarea plantării de arbori şi arbuşti.

Sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite