Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu: Vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. De sâmbătă am putea relaxa restricțiile

21 ianuarie 2021, 08:37

Traian Berbeceanu a explicat că rata de infectări, care miercuri a coborât sub 3 la mie, trebuie să se mențină la acest nivel încă două zile, pentru a se putea relaxa restricțiile.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare. (…) Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a declarat Traian Berbeceanu.

Dacă ședința Comitetului pentru situații de urgență va avea loc vineri, relaxarea măsurilor va intra în vigoare de a doua zi.  Invitat la rândul său în cadrul Știrilor TVR, Daniel Mischie, președintele HORA, a declarat că e aproape sigur că sâmbătă bucureștenii vor putea merge la restaurant.

___________________________________________________________________________________

Cel mai probabil, va fi permisă redeschiderea teatrelor şi a altor instituţii de spectacole pentru 30 la sută din capacitate.

O decizie favorabilă aşteaptă şi cei din horeca, pentru a redeschide restaurante, cafenele şi alte localuri la interior sau pentru a relua activitatea în sălile cu jocuri de noroc. București este acum în zona galbenă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite