Prefectul Capitalei: INSP estimează că undeva la mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 de cazuri pe zi

30 iulie 2021, 15:18

Prefectul Capitalei a mai declarat că INSP estimează că undeva la mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 de cazuri pe zi, jumătate dintre acestea fiind în Capitală.

Ședința de astăzi a fost cauzată de faptul că deja a început să crească numărul de cazuri. În ultimele două săptămâni, de la o incidenţă foarte mică, de 0,03 la mie, am ajuns 0,1 la mie. Este încă o incidenţă mică, dar s-a triplat practic în ultimele două săptămâni. Practic, în ultimele două săptămâni, am ajuns de la între 6 şi 14 cazuri până la 40 de cazuri pe zi. A fost un vârf de 54 de cazuri zile trecute şi am discutat posibilele măsuri: o dată – de creştere a rezilienţei; şi asta înseamnă de protejare a medicilor, personalului care asigură îngrijirea, în aşa fel încât dumnealor să-şi poată efectua atribuţiile şi în momentul în care valul va creşte. INSP estimează că undeva la mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 de cazuri pe zi, ceea ce e foarte mult. Până la acel moment trebuie să ne pregătim, cel puţin în Bucureşti, pentru că estimăm că pe Bucureşti-Ilfov vor fi cam jumătate din cazuri şi atunci trebuie să ne pregătim pentru ca sistemul sanitar să facă faţă, a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă.

Trebuie să punem mult accentul pe vaccinarea personalului sanitar, în așa fel încât să nu fie afectat de următorul val (…)În afară de personalul sanitar ne-am concentrat atenția și pe personalul didactic. Săptămâna viitoare urmează să aibă loc o întâlnire între specialiști și personalul didactic (…) Școala este un punct important pentru că intra în contact cu elevii care sunt la o vârstă la care nu pot fi vaccinați și atunci sunt mai expuși și prin ei se poate transmite virusul mai ușor, a afirmat Stoica.

Cu privire la vaccinare, prefectul Capitalei a spus că aceasta este destul de jos – aproximativ 1000 de vaccinări zilnice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă