Prefectul Capitalei: Am cerut propuneri de măsuri. Conform ordinului comun, așa cum arată acum, la peste 6 la mie cursurile ar trebui să treacă în online

23 martie 2021, 11:47

ACTUALIZARE 15.04 „Nu, astăzi nu am convocat ședința CMBSU. Am cerut de la toți membrii propuneri de măsuri. Aștept în continuare de la DSP analiza (…). Ei lucrează în acest moment”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Avem în plan telemunca pentru angajații noștri. Pentru companiile din întreaga țară există deja reguli”, a subliniat Stoica.

„E clar că incidența crește și crește abrupt în ultimele zile, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare”, a adăugat el.

S-a dispus înăsprirea controalelor în zonele problematice și se caută baza legală pentru suspendarea activității.

Prefectul așteaptă recomandările tuturor membrilor CMBSU pe specialitățile lor.

„Conform ordinului comun, așa cum arată acum, la peste 6 la mie, cursurile ar trebui să treacă în online”, a subliniat prefectul.

ACTUALIZARE 11.47 Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat cu aproape două ore înainte de bilanțul oficial că indicele COVID-19 comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori. Cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat Stoica.

Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine„, a subliniat Alin Stoica.

Potrivit informațiilor oficiale date publicității la prânz, în municipiul București sunt 695 de cazuri de infectare confirmate în ultimele 24 de ore.

Capitala a atins o incidenţă de 6,22 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, după ce acum o zi cifra era 5,67.

Rate mari de infectare sunt şi în judeţele Ilfov – 7,47, Timiş – 6,14, Cluj – 5,05, Braşov – 4,67, Hunedoara 4,21, Constanţa – 3,68, Alba – 3,41, Sălaj – 3,26, Giurgiu – 3,13.

Alte 27 de judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3 la mie). Printre acestea se numără: Sibiu – 2,99, Arad – 2,92, Dolj – 2,72, Vâlcea – 2,68.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite