Prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre declararea stării de alertă în Sectorul 1: Voi veni mâine cu o decizie, după ce voi primi raportul Gărzii de Mediu

7 iunie 2021, 14:49

Clotilde Armand susţine că nu acceptă nicio negociere cu firma de salubritate şi că aşteaptă în continuare instituirea stării de alertă sanitară în Sectorul 1. Măsura, spune primarul, ar permite conducerii sectorului să lucreze cu un alt operator pentru colectarea gunoiului.

CLOTILDE ARMAND: “Noi, ce ne dorim: e să fie decretată starea de alertă, atunci am posibilitatea de a pregăti o alternativă, dacă nu, sunt cu mâinile și picioarele legate. Toate problemele comerciale nu au nicio legătură cu ridicarea gunoiului”.

Prefectul Capitalei a decis să amâne pentru moment decizia de instituire a stării de alertă în Sectorul 1.

ALIN STOICA, prefectul Capitalei: “Nu am luat încă o decizie în sensul acceptării sau nu a solicitării Comitetului Local pentru Situații de Urgență. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului, l-a amendat cu 4.000 de lei. Așteptăm pentru mâine Garda de Mediu. Orice fel de întârziere poate duce la o decizie rapidă”.

Reprezentanții firmei de salubritate spun că vor continua să adune deșeurile cât timp mașinile sunt primite la rampele de sortare.

SORIN VELICU, director executiv Romprest: „Mâine se va strânge gunoiul și, dacă intră bani, vom putea face plățile pentru operatorii respectivi, pentru sumele restante. Sumele restante sunt deșeuri transportate din iulie 2020 până la zi, deci aproape 10 luni”.

Poliţia Locală a amendat firma cu suma totală de 160.000 de lei pentru nerespectarea notificărilor şi a programului de salubrizare. Între timp, primăria de sector a publicat toate cele 13 facturi achitate către compania de salubritate, din noiembrie anul trecut până pe 25 mai anul acesta. Valoarea lor este de 23,7 de milioane de lei.

–––––––––––––––––––––––-

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că va da un răspuns marţi, după ce va primi raportul Gărzii de Mediu, în cazul cererii formulate, vineri, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de instituire a stării de alertă în Sectorul 1, în contextul în care nu se ridicau gunoaiele în această zonă administrativă.

El a explicat că nu a luat încă o decizie pe tema acestei solicitări, pentru că nu deţine încă toate datele.

„Am primit parţial de la Agenţia de Mediu un răspuns că dumnealor au monitorizat eventuale depăşiri ale indicatorilor, concentraţii de gaze sau PM10, PM 2, nu au descoperit depăşiri ale acestora. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului, a amendat prestatorul cu 4.000 de lei şi a dispus ca acesta să-şi reia activitatea pentru spitale în 12 ore, ceea ce s-a întâmplat şi către populaţie în 48 de ore şi la fel lucrul acesta am văzut că se întâmplă. Avem şi aşteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne răspundă care sunt lucrurile pe care dumnealor le-au identificat (…) Garda de Mediu urmează să prezinte raportul mâine, sunt în control la Romprest şi la Primăria Sectorului 1 şi aceştia vor avea nişte concluzii în urma controlului”, a menţionat Alin Stoica, într-o declaraţie pentru presă.

Prefectul a mai precizat că în perioada stării de alertă primăria poate sa încheie contract cu altă firma pe perioada de 30 de zile sau pe perioada declarării stării de alertă.

Edilul Clotilde Armand anunţa sâmbătă că Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor companiei Romprest Service S.A. şi solicita autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator.

Ea spunea că, în paralel, va solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului cu acest „operator şantajist”.

Romprest a anunțat sâmbătă că reia serviciile de salubritate după mai bine de o săptămână în care gunoiul a fost lăsat pe străzi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite