Predoiu: Desființarea Secției speciale a monopolizat discuția despre justiție. Sistemul are nevoie de încredere în capacitatea sa de a performa

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat astăzi că desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a ''monopolizat'' discuţia despre acest domeniu, în timp ce sistemul are nevoie în special de încredere în capacitatea sa de a performa.

09 Februarie 2022, 16:07 (actualizat 09 Februarie 2022, 16:15) Știrile TVR |
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu / FOTO: Autor: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

"Desfiinţarea SIIJ a monopolizat discuţia despre justiţie, dar sistemul are nevoie de foarte multe lucruri şi, în special, de încredere în capacitatea sa de a performa. Magistraţii români au demonstrat profesionalism şi integritate, iar continuarea acestei discuţii aruncă o umbră de îndoială nemeritată asupra întregului sistem judiciar. Trebuie să desfiinţăm SIIJ şi să mergem mai departe", a declarat Cătălin Predoiu în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Dr. Peer Gebauer, desfășurată la cererea părţii germane, a transmis Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

Discuţiile s-au axat pe aspecte privind stadiul demersurilor întreprinse de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi promovarea statului de drept.

În ceea ce priveşte stadiul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, ministrul Justiţiei a subliniat necesitatea atingerii acestui obiectiv, dar şi a continuării celorlalte proiecte, vitale pentru buna funcţionare a sistemului judiciar.

Ambasadorul Gebauer a menţionat că înţelege foarte bine situaţia existentă şi necesitatea adaptării soluţiilor legislative la particularităţile perioadei actuale şi a subliniat că va fi foarte atent la parcursul proiectului până la adoptarea sa de către Parlament. Ambasada Germaniei va fi, ca şi până acum, un partener de încredere în dialogul cu celelalte state membre şi cu Comisia Europeană.

La discuţii a mai participat din partea Ministerului Justiţiei şi Mădălina Manolache, directoarea Direcţiei Afaceri Europene şi Drepturile Omului.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 27°C
IASI 24°C 27°C
CLUJ 22°C 23°C
CONSTANTA 22°C 23°C
CRAIOVA 24°C 25°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI