Predeal, orașul nimănui. Primarul și viceprimarul au condamnări, doar secretarul primăriei are funcție

Situație incredibilă, la Predeal. Una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane din țară este condusă de secretarul primăriei. Este singurul funcționar de rang înalt care a rămas în funcție după ce în ultimii trei ani primarul și trei viceprimari fie au rămas fără funcție, fie au demisionat. Iar alegeri anticipate nu se mai pot organiza din lipsă de timp.

19 Iulie 2019, 19:43 |
Predeal, orașul nimănui
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În iunie 2017, primarul ales, Liviu Cocoș, și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Câteva luni, atribuțiile primarului au fost preluate de viceprimar, care și-a pierdut postul tot din cauza unei condamnări cu suspendare. A fost ales un nou viceprimar care a condus primăria, la fel, doar câteva luni, deoarece partidul din care făcea parte i-a retras sprijinul politic. Al treilea viceprimar desemnat și-a dat demisia în urmă cu aproape o lună din motive personale.

O simplă plimbare prin stațiunea turistică de interes național Predeal îți trezește o senzație de oraș neîngrijit, pe cale de a fi parăsit sau evacuat. Multe dintre clădirile vechi, și chiar cele noi, sunt abandonate. Vechi pensiuni și vile sunt acum degradate și înghițite de vegetația care a crescut haotic.

În urmă cu mai mulți ani, primăria a început construcția unui mare centru de agrement, cu aquaparc și SPA, pentru ca stațiunea sa devină atractivă pentru turiști și pe timp de vară. Acum, centrul ar fi trebuit să fie funcțional. Dar, clădirea stă închisă pentru că lucrările au fost suspendate de câțiva ani.

O mare problemă pentru turiștii care vin iarna la schi sunt locurile de parcare de lânga pârtii. După ani de tergiversări, doua parcări supraterane, cu aproape 650 locuri, sunt aproape gata. Pentru a fi funcționale, primăria ar trebui să facă recepția și să stabilească un tarif de parcare. Doar că, secretarul, singurul care a rămas să conducă orașul, nu are atribuții în acest sens.

În stațiune nu mai este nicio agenție bancară, nici trezorerie. Administrația locală ar trebui să ia măsuri, să rezolve probleme, însă acum nu are cine. În Consiliul Local au rămas 14 consilieri împărțiți în dauă tabere, 7 la 7, fapt ce face imposibilă luarea unor decizii, printre care și desemnarea unui nou viceprimar, care ar putea repune în funcțiune primăria la întreaga capacitate. Angajații din primărie nu și-au luat salariile pe luna iunie. Prefectul Brașovului face apel la consilieri să se înțeleagă și să desemneze un viceprimar, care ar putea prelua și atribuțiile de primar.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -1°C
IASI -7°C -4°C
CLUJ -7°C -4°C
CONSTANTA 0°C -1°C
CRAIOVA -1°C 1°C
BRASOV -6°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI