Predări de ștafete la ministere. Noii miniștri își preiau mandatele

Noii miniştri şi-au preluat deja mandatele. Tot pe repede-înainte. Prima predare-primire s-a făcut aseară la ministerul Justiţiei, cu Stelion Ion. Astăzi, de la primele ore, noii miniştri au mers rând pe rând să îşi ia în primire fotoliile şi reponsabilităţile de la ministere.

24 Decembrie 2020, 08:10 (actualizat 24 Decembrie 2020, 21:17) Știrile TVR |
Schimb de ștafetă în ministere
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Stelian Ion, noul ministru al Justiției din partea USR s-a grăbit să-și portofoliul încă de aseară.

La Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode a fost primit cu fanfara militară. A declarat că este interesat de o prezenţă cât mai eficientă în teren a structurilor MAI, astfel încât cetăţenii să se simtă în siguranţă.

Sorin Cîmpeanu este de astăzi noul ministru al Educației și spune că a renunțat pentru asta la mai multe funcții, printre care cea de rector al unei universități.

Și Tanczos Barna și-a preluat mandatul în Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor în această dimineața.

Singura femeie din actualul guvern Raluca Țurcan și-a preluat deja complicatul portofoliu al Muncii. Ea a anunțat că alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie cu încă 20 la suta, așa cum s-a angajat guvernul Orban.

Toți miniştrii Cabinetului Cîţu îşi preiau portofoliile până în această seară.

___________________

ACTUALIZARE Ministrul Tineretului și Sportului, Novak Carol-Eduard, și-a luat postul în primire.

ACTUALIZARE Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a preluat joi dimineață conducerea ministerului de la Marcel Vela, la sediul MAI, în cadrul unei ceremonii militare.

El a declarat că, în condiţiile în care în România este instituită stare de alertă ca urmare a epidemiei de COVID-19, este interesat de o prezenţă cât mai eficientă în teren a structurilor MAI, astfel încât cetăţenii să se simtă în siguranţă.

Le-am transmis şefilor de structuri că sunt interesat într-o prezenţă cât mai eficientă în teren în această perioadă, pentru că românii vreau să se simtă în siguranţă. (...) Scopul nostru nu este să sancţionăm cetăţenii, scopul nostru este acela de a limita răspândirea COVID-19 şi acest lucru l-am transmis la întâlnirea cu colegii, în momentul preluării mandatului", a afirmat Bode.

El a adăugat că i-a mulţumit ministrului Marcel Vela, pentru că a condus un "minister complicat într-o perioadă complicată".

Lucian Bode a precizat că îşi doreşte, în cel mai scurt timp, o echipă completă şi funcţională la MAI - secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri.

ACTUALIZARE Sorin Cîmpeanu a preluat, joi dimineaţă, mandatul de ministru al Educaţiei de la fostul deţinător al portofoliului, Monica Anisie.

Într-o declaraţie acordată presei, Cîmpeanu a susţinut că îşi doreşte redeschiderea cât mai rapidă a şcolilor, dar acest lucru va avea loc doar când situaţia epidemiologică o va permite.

"Când problemele cronice din sistemul de Educaţie deja cunoscute se suprapun cu problemele specifice crizei sanitare, peste care se suprapun probleme economice, peste care avem şi o efervescenţă politică mai specială, Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public în orice ţară", a afirmat el.

Ministrul a arătat că atenţia va fi concentrată în această perioadă pe redeschiderea şcolilor.

______________________

În această dimineaţă, vor mai avea loc proceduri de predare-primire la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Ministerul Tineretului și Sportului.

Guvernul Florin Cîțu, proaspăt învestit în parlament,  a avut miercuri seara prima ședință de guvern la Palatul Victoria, una simbolică. Prima ședință reală de guvern a fost anunțată de noul premier pentru miercurea viitoare, 30 decembrie, la ora 13.00.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI