Predarea buletinelor de vot, între haos și bună organizare

7 decembrie 2020, 12:28

Situație incredibilă în județul Argeș: reprezentanții secțiilor de votare au stat o noapte întreagă afară în frig, în fața prefecturii pentru a preda procesele verbale și buletinele de vot. Că să respecte distanțarea, aproape 2000 de oameni s-au așezat la o coadă care s-a întins pe sute de metri.

La Cluj, buletinele de vot au fost aduse noaptea trecută la sediul Biroului Electoral Județean între orele 23 și 6, conform unei programări făcute în premieră în acest an. Autoritățile au încercat astfel să evite formarea cozilor.

Cu totul diferit au stat lucrurile la Timișoara, unde predarea buletinelor de vot s-a făcut cu aglomerație, stres și nervi încordați. Sediul Biroului Electoral Județean a fost luat cu asalt de reprezentanții celor peste 600 de secții de votare.

Cei care au ajuns înainte de miezul nopții au reușit să predea totul în mai puțin de o oră. Mai ghinioniști au fost cei care au ajuns mai târziu. Reprezentanții secțiilor de votare au început să își piardă răbdarea când au văzut că numerele de ordine nu mai sunt respectate.

În Capitală, nici un alegător nu a mai venit la vot, cu mult timp înainte de închiderea secțiilor de votare. Tot procesul de numărare a fost filmat de camerele de pe tablete, iar rezultatele consemnate în procesele verbale.

La final, președinții și vicepreședinții au fost transportați, sub paza jandarmilor și a polițiștilor, la birourile electorale de sector.

Procesul de predare a mers rapid, deși anul acesta au fost impuse măsuri sanitare stricte.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite