Precizări DIICOT: Cercetarea la fața locului a vizat sâmbătă fixarea prezenței Luizei la domiciliul lui Gheorghe Dincă. Au fost găsite 3 urme biologice. Telefoanele inculpatului vor fi expertizate la București

Ținta anchetatorilor a fost sâmbătă găsirea indiciilor care să îi ajute la fixarea prezenței Luizei la domiciliul inculpatului Gheorghe Dincă. Acesta le-a spus că i-a aruncat telefonul pe un câmp, unde anchetatorii au pornit o căutare cu ajutorul detectoarelor de metale. De la locuința lui Gheorghe Dincă au fost ridicate 3 urme biologice.

03 August 2019, 18:52 (actualizat 03 August 2019, 20:47) Știrile TVR |
Declarații făcute de purtătoarea de cuvânt a DIICOT
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Cercetarea la fața locului a fost întreruptă și reluată în această dimineață și a vizat în special fixarea prezenței Luizei la domiciliul inculpatului", a declarat sâmbătă seară Mihaela Porime, purtător de cuvânt al DIICOT.

"Cu ocazia cercetării criminalistice au fost ridicate 3 urme biologice, a fost efectuată o conducere în teren și, de asemenea, o activitate efectuată de către poliție, de căutare", a precizat purtătorul de cuvânt.

"De asemenea, la dosarul cauzei au fost atașate cele două rapoarte de expertiză medico-legală - raportul antropologic și raportul materialului genetic. Din raportul de expertiză medico-legală antropologic efectuat asupra fragmentelor oaselor și dinților, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane, de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani la data decesului. De asemenea, au sosit și constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetării la fața locului, de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei singure persoane, de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu o probabilitate de peste 99,9%".

Pentru cele 3 telefoane ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă s-a dispus o expertiză informatică. Expertiza se va desfășura la București.

Inculpatul a recunoscut faptele de fiecare dată și la ultima audiere a dat noi indicii, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DIICOT.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI