Precipitațiile au mai scăzut în intensitate în zona Moldovei, dar zăpada căzută creează încă probleme șoferilor. Mai multe drumuri au rămas închise

7 aprilie 2023, 12:43

Ninsorile şi viscolul s-au domolit, dar în continuare sunt probleme, mai ales în nordul ţării. În judeţele Suceava şi Botoșani, mai multe porţiuni de drum sunt închise sau cu restricții de circulaţie.

Deși aria precipitațiilor a mai scăzut în intensitate, ninsorile depuse în cursul zilelor trecute creează în continuare probleme șoferilor. Sunt două drumuri naționale cu trafic închis, ( DN 2K Arbore – Milișăuți, județul Suceava; 2. DN 29 Botoșani – Săveni, județul Botoșani) cu trafic închis.

Circulația este îngreunată pe DN 17A Rădăuți – Bălcăuți, județul Suceava, dar și pe DN 2 Românești – Siret, unde traficul s-a reluat, dar doar pe un singur fir.

Este o coloană de tiruri de circa 30 de kilometri, care înaintează cu greu, circulația fiind dirijată de polițiști. Este de așteptat că situația să revină treptat la normal, mai ales că acum ninge moderat, iar la prânz a expirat codul galben de ninsori.

Zilele trecute, însă, au fost zeci de drumuri afectate de episodul de iarnă din aprilie, mai multe persoane, aflate în localitățile blocate de zăpezi, au avut nevoie de ajutor, în special cele cu probleme medicale, care necesită dializa sau au probleme cardiace, inclusiv gravide.

Majoriotatea celor care au solicitat ajutor, au fost duse la spital doar după ce au fost preluate cu o șenilată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă