Pacienții sunt plimbați cu salvarea între Spitalul Județean din Turnu-Severin și cel din Craiova. Motivul este că unitatea sanitară din Mehedinți nu are medici suficienți cu care să asigure gărzile de noapte la computerul tomograf.
Cazurile grave sunt direcționate către unitatea din Dolj, de unde de multe ori sunt trimise înapoi și internate la Tr. Severin. Situația afectează și activitatea ambulanței, care nici ea nu are medici suficienți.
În plus, cresc costurile cu transportul, uzura ambulanțelor, plus plata medicilor care fac ore suplimentare.
Din iunie, când un medic de la computerul tomograf a ieșit la pensie, cei doi care au rămas încearcă să facă față zecilor de solicitări care apar în fiecare zi. Numai că le-ar fi imposibil să asigure și gărzile de noapte, pentru că ar trebui să lucreze continuu. De altfel și pacienții așteaptă câteva luni.
Situația afectează grav și activitatea ambulanței, unde de asemenea sunt medici puțini. Singurul de pe tură pleacă cu pacienții la Craiova, iar în cazul unui accident cu multe victime, pentru intervenţii rămân doar asistenţii.
În plus, costurile cu transportul cresc.
Reprezentanții unităţii sanitare spun că au încercat să angajeze medic, dar nu s-a prezentat nimeni la concursul organizat în martie.
Pentru a acoperi gărzile la computerul tomograf spitalul ar avea nevoie în total de șapte medici, însă, de la 1 iunie nu mai sunt decât doi.