Prețurile medicamentelor ar putea fi plafonate. Președintele Asociației Producătorilor de medicamente: Oamenii să nu-și mai facă stocuri de medicamente, ele au și un termen de valabilitate scurt

16 martie 2020, 08:46

Preţurile la anumite medicamente, măști, dezinfectanți și produse medicale ar putea fi plafonate, odată cu declararea stării de urgență. Astfel, se evită specula din aceste zile și dorința unor comercianți de a se îmbogăţi peste noapte. Premierul Ludovic Orban a declarat că executivul va lua toate măsurile necesare pentru a proteja populația.

Iar preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România îndeamnă la cumpătare și roagă oamenii să nu cumpere mai multe medicamente decât este cazul.

Președintele al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România:  Mi se pare o măsură foarte bună pentru că, anumite medicamente s-au scumpit peste noapte, vorbesc de cele eliberate fără rețeta, celelalte cu prescripție au prețuri reglementate

Ar trebui ca furnizorii să nu se gândească la buzunarul lor ci la populație.  În caz de necesitate se poate face orice, eu cred că ar trebui să ne regândim comportamentul în caz de necesitate. Orice fabrică din România poate fabrica măști, dacă are un spațiu special, calificat. Problema e să aducem materie primă, acea hârtie specială pe care am putea să o aducem, dar toate aprovizionare, medicamente, materiale, biocide durează 2, 3 săptămâna până găsești furnizorul”. În clipă de fața, nu pot să va spun dacă avem stocuri suficiente de medicamente din fabricație locală. Până săptămână trecută, producătorii români fabricau normal. Puneau pe piață cererea normală. Dacă în ultimele zile, oamenii și-au făcut stocuri de medicamente, atunci s-ar putea să nu se găsească stocuri de medicamente. Oamenii să nu-și mai facă stocuri de medicamente, ele au și o durată de valabilitate scurtă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă