Președintele Zelenski anunţă începutul ofensivei ruse în estul Ucrainei. „A început bătălia pentru Donbas”

18 aprilie 2022, 23:34

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive”, a spus Zelenski într-un discurs difuzat pe Telegram și citat de AFP.

Șeful Cancelariei Prezidențiale a  Ucrainei declarase astăzi că „a început a doua fază a războiului”, cu referire la noul asalt al Rusiei  în estul Ucrainei, potrivit  Reuters.

Comentariile șefului de cabinet Andriy Yermak au fost în concordanță cu observațiile înaltului oficial de securitate al Ucrainei, care a declarase anterior că Rusia a lansat noua ofensivă în estul Ucrainei.

„Credeți în armata noastră, este foarte puternică”, a scris Yermak pe aplicația de mesagerie Telegram pentru a-i asigura pe ucraineni că forțele ucrainene pot face față ofensivei, notează The Guardian.

CITIȚI ȘI Război în Ucraina, ziua 54 | Ruşii au început ofensiva în Est. Atacuri aeriene soldate cu morţi, în mai multe oraşe. Apărătorii din Mariupol încă rezistă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite