Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, l-a invitat la Kiev pe Joe Biden „în următoarele zile”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
13 februarie 2022, 23:27

„Sunt convins că vizita dumneavoastră la Kiev în următoarele zile (…) ar fi un semnal puternic şi ar contribui la stabilizarea situaţiei”, a transmis Preşedinţia ucraineană, citând o declaraţie făcută duminică de Volodimir Zelensky liderului de la Casa Albă, în cursul convorbirii telefonice a celor doi şefi de stat.

Washingtonul nu a făcut nicio referire la această invitaţie în raportul asupra conversaţiei telefonice de aproximativ 50 de minute dintre cei doi preşedinţi.

Joe Biden şi Volodimir Zelenski au convenit să continue „diplomaţia” şi „descurajarea” în faţa Rusiei, a informat Casa Albă.

„Cei doi lideri au convenit asupra importanţei de a continua diplomaţia şi descurajarea ca răspuns la întărirea prezenţei militare ruseşti la frontierele Ucrainei”, potrivit raportului executivului american.

În cursul discuţiei telefonice, Joe Biden a promis din nou un răspuns „rapid şi hotărât” al Statelor Unite, în coordonare cu aliaţii săi, în cazul unui atac al Rusiei, şi a reafirmat sprijinul său pentru „suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite