Președintele Ucrainei: Granițele noastre rămân neschimbate. Aşteptăm un sprijin clar şi eficient de la partenerii noştri

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
22 februarie 2022, 02:27

Declarațiile președintelui ucrainean vin după ce Vladimir Putin  a semnat decretele prin care recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk și a ordonat armatei ruse să asigure pacea în cele două zone.

Zelenski spune că acțiunile Rusiei distrug eforturile de pace și  negocieri internaționale care au loc în aceste momente. El a declarat că Ucraina vrea pace și susține o înțelegere politică și diplomatică.

Ucraina consideră că acţiunile Federaţiei Ruse sunt o violare a integrităţii şi suveranităţii teritoriului Ucrainei. Întreaga responsabilitate pentru consecinţele acestor decizii revine autorităţilor politice ale Rusiei. Recunoaşterea independenţei regiunilor ocupate Doneţk şi Luhansk echivalează retragerea unilaterală a Federaţiei Ruse din acordurile de la Minsk şi ignorarea deciziilor din formatul Normandia, a declarat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

„Nu ne este frică”, a spus liderul ucrainean promițănd că Ucraina nu va da nimic nimănui.

„Ucraina consideră cele mai recente acte ale Rusiei o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru”, a spus el, adăugând că ucrainenii sunt „pe pământul lor” şi „nu se tem de nimic sau de nimeni” şi nu vor ceda „nicio singură bucată din ţară”.

Pe de altă parte, el a declarat că aşteaptă pentru ţara sa un sprijin „clar” şi „eficient” de la aliaţii occidentali în faţa Rusiei, după ce Moscova a recunoscut „republicile” separatiste din estul Ucrainei.

„Aşteptăm un sprijin clar şi eficient de la partenerii noştri”, a spus Volodimir Zelenski.

„Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Zelenski a susținut o declarație de presă după o ședință a Consiliului de Securitate al Ucrainei, și după convorbiri telefonice cu președintele SUA Joe Biden și cu premierul Boris Johnson, după decizia lui Putin de a recunoaște independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă