Președintele ucrainean salută faptul că Boris Johnson rămâne premierul Marii Britanii: Este un adevărat prieten al Ucrainei, iar Marea Britanie – un mare aliat

7 iunie 2022, 14:12

Zelenski a vorbit la un eveniment al Financial Times, unde a fost întrebat despre rămânerea lui Jonhson la putere după votul de încredere de luni seara. Liderul de la Kiev a spus că supraviețuirea politică a lui Johnson este o „veste grozavă” și s-a declarat „foarte fericit”.

„Boris Johnson este un adevărat prieten al Ucrainei. Îl consider aliatul nostru, iar Marea Britanie un mare aliat”, a afirmat Zelenski.

Liderul ucrainean a descris războiul din țara sa împotriva invaziei Rusiei drept un „război pentru independență și libertatea țării noastre” și a spus că „impasul nu este o opțiune pentru noi”.

Ucraina trebuie să obțină controlul deplin asupra întregului său teritoriu, a spus el, adăugând: „Am pierdut deja prea mulți oameni pentru a ne ceda, pur și simplu, teritoriul.”

Johnson a vorbit cu Zelenski înainte de votul de luni și i-a confirmat că Marea Britanie va trimite un număr de lansatoare de rachete M270 în Ucraina.

VEZI și

Boris Johnson rămâne premierul Marii Britanii, după ce a câștigat votul de încredere al partidului său

„Surpriză” – Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, în vizită la Kiev. Convorbiri față în față cu președintele Volodimir Zelenski. Plimbare prin centrul orașului

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite