Președintele Trump respectă tradiția și grațiază doi curcani înainte de Ziua Recunoștinței

Președintele SUA, Donald Trump, a respectat marți tradiția și a grațiat doi curcani înainte de a pleca la clubul său din Palm Beach (Florida) pentru a sărbători cu familia Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day), cea mai populară sărbătoare din țară, relatează EFE.

22 Noiembrie 2017, 08:39 (actualizat 22 Noiembrie 2017, 08:44) Știrile TVR |
Trump respectă tradiția și grațiază doi curcani înainte de Ziua Recunoștinței

Alături de soția sa, Melania Trump, și de fiul lor, Barron, președintele l-a grațiat într-o ceremonie desfășurată la Casa Albă pe curcanul ''Drumstick'', crescut la o fermă din Minnesota și cântărind 21 de kilograme.

Un alt curcan, numit ''Wishbone'', de 16 kilograme și provenit de la aceeași fermă din Minnesota, a fost salvat de la pieire, dar nu a avut onoarea de a fi grațiat în această ceremonie, deoarece nu a primit ca și "confratele" său același număr de susțineri la votul organizat de Casa Albă pe Twitter.

Cele două păsări au pozat pentru ziariști la Casa Albă înainte de grațierea prezidențială, după ce au fost găzduite de la sfârșitul săptămânii la hotelul de lux Willard Intercontinental din Washington, pe cheltuiala Federației Naționale a Curcanului.

Aproximativ 88 la sută dintre americani consumă carne de curcan la sărbătoarea de Thanksgiving Day, potrivit cifrelor acestei federații care din 1947 furnizează Case Albe cel puțin una dintre aceste păsări.

Harry Truman (1945-1953) a fost primul președinte care în urmă cu 70 de ani a primit nn curcan de la federație și cum avea carnea "prea ațoasă", a povestit Trump, pasărea a fost grațiată. "Azi eu voi fi un președinte mai inimos", a glumit Trump subliniind că spre deosebire de alte milioane de curcani, ''Drumstick'' va fi foarte fericit, având un viitor luminos în față.

În 1989, cel pe atunci președinte George H. W. Bush a inaugurat tradiția de a grația un curcan înainte de Ziua Recunoștinței și toți succesorii săi au respectat tradiția, inclusiv Barack Obama, care însoțit de fiicele sale, Malia și Sasha, a îndeplinit acest ritual, grațiind anul trecut ambii curcani.

''Drumstick'' și ''Wishbone'' se vor alătura curcanilor grațiați în anii precedenți și vor trăi până la sfârșitul vieții, la ''Gobbler's Rest'', un complex din campusul Universității Virginia Tech.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI