LUMEA AZI

Președintele polonez a salvat de la moarte o cireadă de vaci sălbatice

Președintele polonez a intervenit personal pentru a salva de la moarte o cireadă de vaci sălbatice. Șeful agenției sanitar veterinare a constatat că animalele nu sunt înregistrate, prin urmare pot fi un pericol pentru sănătate publică și a ordonat sacrificarea lor. Decizia a declanșat o reacție fără precedent a organizațiilor pentru protecția animalelor.

04 Iunie 2019, 19:09 |

Ceea ce vedeți pare un izlaz comunal pe care vitele comunei pasc liniștite. Numai că animalele de pe această pajiște din vestul Poloniei sunt ale nimănui.

Cu ani în urmă, din cauza crizei eceonomice, proprietarii le-au abandonat aici. Vitele au supraviețuit și nu fac rău nimănui. Sunt peste 180 de capete pe care autoritatea sanitar veterinară vrea să le elimine invocând riscurile unei epidemii.

Organizațiile pentru protecția mediului au reușit să oprească însă măcelul ajungând pănă la cel mai înalt nivel în stat.

Dacă decizia autorității sanitar veterinare nu ar fi fost oprită, statul polonez ar fi urmat să cheltuiască 80 de mii de euro pentru a sacrifica aceste animale ale căror carcase ar fi ajuns la un crematoriu.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 20°C
IASI 17°C 19°C
CLUJ 17°C 17°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 20°C 20°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI