Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele SUA, Donald Trump, la Casa Albă, pe 9 iunie

1 iunie 2017, 01:10

Președintele Trump așteaptă cu interes să discute despre modalitățile de aprofundare a legăturilor dintre Statele Unite și România și despre întărirea parteneriatului strategic, a arătat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia, se subliniază în comunicatul Palatului Cotroceni.

„Astfel, președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite”, precizează Administrația prezidențială.

Ambasada României la Washington DC salută anunţul oficial al Casei Albe privind întâlnirea la nivel înalt dintre preşedintele Statelor Unite ale Americii şi preşedintele României.

Întâlnirea care va avea loc la Casa Albă pe data de 9 iunie 2017 este rezultatul unei activităţi diplomatice lansate şi susţinute imediat după începerea mandatului noului preşedinte al SUA, precizează ambasada într-un comunicat remis Știrilor TVR.

Klaus Iohannis va participa pe 5 iunie, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existență. Cu acest prilej, AJC va acorda Preşedintelui Klaus Iohannis distincția „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincție a organizației care se decernează unor șefi de stat sau de guvern în semn de recunoaștere pentru impactul internațional important în domeniul păcii, securității, democrației, promovării valorilor umane.

Vizita la Washington mai cuprinde și alte elemente de program, inclusiv o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din SUA, se precizează în comunicatul oficial al Palatului Cotroceni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite