Președintele Klaus Iohannis nu va participa la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului
Catedrala Mântuirii Neamului
23 noiembrie 2018, 16:31

În scrisoarea transmisă vineri, președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române pentru „calda invitaţie” de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018, subliniază șeful statului.

„Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate”, a arătat Klaus Iohannis în mesajul său.

Președintele a amintit că ridicarea catedralei a fost posibilă prin efortul susținut al BOR și al credincioșilor.

„Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri”, a adăugat președintele.

În încheiere, Klaus Iohannis i-a transmis Patriarhului urări de sănătate și slujire rodnică.

Duminică, la Bruxelles, va fi validat într-un summit excepțional al Uniunii Europene acordul la care s-a ajuns asupra Brexit-ului.

Luni, președintele merge în Franța, pentru o vizită de două zile. Vizita a fost astfel devansată, pentru ca șeful statului să poată participa miercuri la şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri.

„Având în vedere faptul că miercuri, 28 noiembrie, va avea loc şedinţa comună solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, preşedintele României şi-a modificat programului vizitei oficiale pe care urmează să o efectueze în Republica Franceză cu prilejul inaugurării Sezonului România-Franţa. Vizita, programată iniţial pentru perioada 27-28 noiembrie, va avea loc în perioada 26-27 noiembrie”, a precizat astăzi Administraţia Prezidenţială, pentru Agerpres.

Vizita oficială în Republica Franceză are loc cu prilejul inaugurării Sezonului cultural România-Franţa, ce marchează 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic, precum şi celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Nu mai puţin de 700 de autocare pline cu credincioși vor ajunge duminică în Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite