Președintele Klaus Iohannis, întrebat de câte ori s-a testat pentru coronavirus: Nu m-am testat

30 septembrie 2020, 18:37

„Testările se fac atunci când există o bănuială că ar fi o posibilă contaminare”, a ținut să sublinieze șeful statului.

Klaus Iohannis a arătat că poartă mască la toate întâlnirile, păstrează distanța, nu numai în cadrul conferințelor de presă, ci și la orice alte întâlniri. În plus, evită „total” participarea la evenimente aglomerate.

„Recomand tuturor românilor să fie precauți – e mai bine, e mai sănătos”, a conchis Klaus Iohannis.

Anterior, președintele a subliniat că, potrivit opiniei aproape unanime a specialiștilor, un al doilea val al pandemiei este iminent în Europa.

„Deja cele mai multe țări de pe continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situația nu este bună, din păcate chiar astăzi am înregistrat un nou record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend ascendent și a menține epidemia sub control. De responsabilitatea fiecăruia dintre noi depind viața și sănătatea celorlalți”, a declarat Klaus Iohannis.

„În mod evident, acest virus nu va dispărea prea curând și, în aceste condiții, până când va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o societate și o economie funcționale. În acest moment, prioritar este ca sistemul sanitar să nu fie copleșit de un număr semnificativ de bolnavi de COVID-19”, a explicat șeful statului.

Klaus Iohannis a făcut un nou apel către populație să respecte regulile. „Fiți prudenți, evitați aglomerațiile și deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare”, a fost îndemnul președintelui.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite