Președintele Klaus Iohannis i-a transmis condoleanțe lui Emmanuel Macron, după ce 13 militari francezi au murit într-un accident de elicopter, petrecut în timpul unei acțiuni antiteroriste în Mali

Mali
Mali
26 noiembrie 2019, 18:32

„Am aflat cu profund regret despre moartea a treisprezece soldați francezi, aflați în timpul unei misiuni de luptă în Mali împotriva teroriștilor jihadiști. Îmi exprim convingerea că pierderea de vieți omenești nu reprezintă doar un act de sacrificiu suprem al celor treisprezece militari, ci o dovadă că în lupta împotriva terorismului este nevoie de un angajament puternic, pentru a-l combate în mod eficient”, a transmis Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă.

„Aș vrea să amintesc, cu această ocazie, contribuția României, care, alături de Franța, participă la operațiunile MINUSMA cu 120 de militari și patru elicoptere, dovedind, și în acest context, atașamentul pentru promovarea păcii și securității la nivel internațional”, a adăugat șeful statului.

Cel puțin 13 soldați francezi au murit în Mali, în urma unui accident între două elicoptere produs în timpul unei operațiuni antiteroriste, a informat marți președinția Franței, citată de postul France 24 și de agenția Reuters, preluate de Mediafax.

„Președintele anunță cu mare durere că 13 soldați francezi au murit în Mali, pe 24 noiembrie, într-un accident între două elicoptere, care s-a produs în timpul unei misiuni împotriva jihadiștilor”, se arată în comunicatul Palatului Élysée.

Cel puțin 4.500 de militari francezi se află în regiune pentru a lupta împotriva insurgenților islamiști.

Insurgenții folosesc părțile centrale și de nord din Mali pentru a lansa atacuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite