Klaus Iohannis despre posibile incidente de securitate: Analiza autorităților nu relevă o creștere a riscurilor pentru România în acest moment

11 octombrie 2022, 13:09

Întrebat fiind dacă a crescut gradul de alertă a autorităților române în contextul incidentelor de la conductele Nord Stream, ale atacurilor lansate recent de Rusia asupra Ucrainei și a incidentului feroviar din Germania, președintele Klaus Iohannis a răspuns că analiza autorităților nu relevă o creștere a riscurilor pentru România în acest moment.

Atacurile cu rachete ale Rusiei asupra infrastucturii civile și asupra civililor din Ucraina sunt complet inacceptabile, le-am condamnat și am reluat astăzi condamnarea. La fel de inacceptabil este ca teritoriul unui stat independent și suveran să fie folosit survolându-l, de exemplu, pentru atacuri împotriva Ucrainei, a adăugat președintele român.

Declarațiile au fost făcute la finalul conferinței de presă susținute de președintele Klaus Iohannis şi omologul georgian, Salome Zourabichvili.

Cei doi șefi de stat, au semnat, marţi, Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat strategic între România şi Georgia.

Rusia a lansat luni asupra teritoriului Ucrainei atacuri de amploare în care a folosit 84 de rachete de croazieră și 24 de drone.

Infrastructurile Nord Stream 1 și 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europa, au fost avariate la sfârșitul lunii septembrie de explozii subacvatice în largul insulei Bornholm din Marea Baltică, provocând noi tensiuni între Occident și Kremlin.

Un act de „sabotaj” la cablurile de legătură radio a provocat o pană masivă, care a paralizat în data de 8 octombrie traficul feroviar în nordul Germaniei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite