Președintele Klaus Iohannis a participat la prima ședință, informală, a noului Guvern condus de Ludovic Orban

4 noiembrie 2019, 20:42

„Domnule președinte, mulțumim că ne-ați însoțit la această primă reuniune informală a Guvernului. Vă invit să ne adresați câteva cuvinte și oricând considerați că există temeiuri serioase să participați la ședințele de Guvern vă așteptăm cu drag. De altfel, oricum o să vă invităm și la următoarea ședință de Guvern”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Palatul Victoria.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a transmis noului premier și miniștrilor că deși vor avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic și de succes”: „Mulțumesc domnule prim-ministru. În primul rând, mulțumesc pentru invitația de a vă însoți la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit domnule prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, să vă urez mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt, eu sunt convins că va fi unul puternic și de succes. În acest sens vă doresc numai bine tuturor.”

Șeful statului a stat doar câteva minute la prima ședință a noului guvern.

După plecarea președintelui Iohannis, prim ministrul le-a prezentat noilor miniștri care sunt prioritățile cabinetului în perioada imediat următoare.

Cabinetul Orban a primit votul de învestitură, luni, în Parlament, după care echipa guvernamentală a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite