Președintele Joe Biden va primi vaccinul actualizat anti-COVID 19 și îi îndeamnă pe americani să îi urmeze exemplul

Joe Biden doza booster
Joe Biden doza booster
24 octombrie 2022, 09:24

Până săptămâna trecută, doar 20 de milioane de persoane din Statele Unite au primit un vaccin anti-COVID-19 actualizat. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că nu este suficient. „Avem nevoie ca toată lumea să se prezinte şi să obţină vaccinul actualizat cât mai curând posibil”, a subliniat ea.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a anunţat că 4,5 milioane de americani au primit vaccinul actualizat în ultima săptămână – cea mai mare creştere după lansarea programului de vaccinare pentru toamnă, notează Reuters, preluată de Agerpres.

Statele Unite au început să ofere în luna septembrie vaccinul anti-COVID-19 actualizat, conceput pentru a combate subvariantele BA.4 şi BA.5. ale Omicron şi versiunea iniţială a coronavirsului.

Preşedintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în iulie, cu simptome uşoare, şi a fost pentru a doua oară testat pozitiv într-un caz de recidivă observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid.

În august, el a fost testat negativ de două ori la coronavirus şi şi-a reluat angajamentele publice după două săptămâni de izolare la Casa Albă.

Acum două zile, chiar directoarea Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA (CDC), Rochelle Walensky, a fost testată pozitiv la coronavirus. Ea prezintă simptome uşoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite