Președintele Israelului lanseză un apel la protejarea evreilor. Tot mai mulți tineri din occident sunt angrenați în campanii anti israeliene și recurg la gesturi radicale

31 octombrie 2023, 18:48

Mii de oameni s-au adunat în față ambasadei Franței din capitală Libanului, Beirut, pentru a-și exprimă solidaritatea cu palestinienii din Fâșia Gaza. Și pentru a condamnă Israelul și atitudinea Franței și a Occidentului, în general.

Haitham Abdo, oficial din Frontul pentru Eliberarea Palestinei: Franța era considerată o oază de democrație și libertate, dar vedem că nu e așa. Franța lucrează pentru Statele Unite și pentru entitatea sionistă.

La Paris, poliția a fost în alertă, după ce o femeie în veșminte musulmane striga Allahu Akbar și amenința că are o bombă asupra ei și se aruncă în aer. Inițial, femeia se află într-un tren și circula printre pasageri amenințându-i. În cele din urmă a fost dată jos și, în momentul în care a fost incojurata de polițiști, a spus că se detonează. Pentru că nu a răspuns niciunei somații, polițiștii au împușcat-o.

Tot mai mulți tineri din occident sunt angrenați în campanii pro palestiniene și anti israeliene și recurg la gesturi radicale. În Canada, mai mulți activiști au ocupat biroul Chrystiei Freeland, prim-vicepremier și ministru de finanțe. Ei acuză guvernul de complicitate cu Israelul.

Isaac Herzog, preşedintele Israelului: Facem apel la toţi liderii lumii şi la conducerea tuturor ţărilor să se asigure că evreii sunt protejați şi apăraţi şi că lupta împotriva antisemitismului se regăseşte în toate domeniile, inclusiv în cel juridic şi în instituţiile de aplicare a legii, astfel încât evreii să nu aibă de suferit.

În Statele Unite, manifestările anti semite sunt atât de grave în unele campusuri studențești, încât administrația Biden și-a trimis reprezentanții pentru a stabili cu liderii comuntății evreiești și cu conducerea universităților măsuri pentru protejarea studenților evrei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite