Președintele Iohannis, de Ziua Internațională Anticorupție: România nu va putea progresa la adevărata capacitate până nu va învinge flagelul corupţiei

9 decembrie 2018, 18:19

Şeful statului atrage atenţia că sărăcia se naşte din corupţie, ceea ce înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre sau administraţie blocată.

Mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis, Ziua Internațională Anticorupție:

Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuși să învingem acest flagel.

Susțin continuarea luptei anticorupție pentru o Românie sănătoasă și rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea și integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societății noastre. Stă în puterea noastră!

Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!”

În fiecare an în lume, 1 trilion de dolari sunt daţi ca mită şi 2.6 trilioane de dolari sunt furaţi prin corupţie – o sumă echivalentă cu mai mult de 5 % din PIB-ul tuturor ţărilor de pe glob.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă