Președintele Iohannis, la congresul PNL: E imperativ să depăşim cât mai repede criza. Guvernarea trebuie să continue, nu există niciun motiv ca premierul Florin Cîţu să demisioneze sau să fie demis

Klaus Johannis la congresul PNL
Klaus Johannis la congresul PNL
25 septembrie 2021, 11:19

„Este imperativ să depăşim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să îşi dea demisia, cu atât mai mult cu cât prim-ministrul şi miniştrii liberali sunt atacaţi din toate părţile, întregul PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate şi să îi susţină cu toate forţele”, a spus Iohannis, la Congresul PNL.

„Nu numai că PNL trebuie să rămână la guvernare, dar eu cred că România poate să aibă un deceniu de guvernare de dreapta. Ca acest lucru să fie posibil este nevoie de fapte, de acţiuni concrete, nu doar de discursuri şi promisiuni”, a mai spus şeful statului.

Șeful statului s-a arătat nemulțumit de asemenea de campania internă din PNL: „Ne aflăm într-un punct de inflexiune. Nu a fost o campanie internă așa cum ne-am fi dorit. Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei mai multe discuții aplicate. Sub scuza dezbaterii nu se pot ascunde atacuri la persoană și derapaje. Astfel de atitudini nu ar trebui să vedem niciodată. S-au spus lucruri grave, s-au spus lucruri dure care sapă credibilitatea unui partid puternic.”

Iohannis a arătat că sunt de „neînțeles sabotajele venite din partid” și a punctat că atunci  când premierul și miniștrii sunt atacați din toate părțile,  întregul PNL trebuie să de dovadă de solidaritate și să-i susțină din toate forțele.

Preşedintele  s-a declarat încrezător că parteneriatul său cu PNL va continua.

„Eu am încredere că parteneriatul pe care l-am început acum mulţi ani cu Partidul Naţional Liberal va continua şi va produce multe beneficii pentru România. Sunt încrezător că viitorul va fi unul bun pentru Partidul Naţional Liberal şi că guvernarea va fi bine gestionată de liberali, care vor şti să susţină un Executiv racordat la provocările momentului şi preocupat de dezvoltarea ţării pe termen mediu şi lung. Contaţi mereu pe implicarea mea pentru a pune în aplicare programul pentru care românii ne-au oferit încrederea şi sprijinul lor! Un program care are în prim-plan o Românie normală, mai puţin afectată de scandaluri şi dispute sterile şi mult mai mult orientată spre creştere organică, spre bunăstare, spre şanse egale pentru toţi, spre servicii publice moderne. Cu alte cuvinte, o democraţie consolidată şi un viitor mai bun pentru fiecare român”, a afirmat şeful statului .

El le-a transmis liberalilor că „trebuie să fie o echipă”: „Eu vă mulţumesc şi vă doresc mult succes la acest congres! Văd că sunteţi energizaţi şi aşa este bine, dar, la final, trebuie să fim o echipă!

Klaus Iohannis a participat sâmbătă la Congresul PNL, unde liberalii își aleg președintele dintre actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite