Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat sprijinul pentru Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Îndemn pentru „reforme curajoase”

Maia Sandu și Emmanuel Macron
Maia Sandu și Emmanuel Macron
4 februarie 2021, 18:03

Macron a primit-o pe Maia Sandu pentru un dejun la Palatul Élysée. El a reafirmat „sprijinul de neclintit al Franţei pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional”.

Președintele Franței şi-a oferit de asemenea sprijinul pentru rezolvarea conflictului din regiunea separatistă transnistreană.

„Alegerea dumneavoastră este un mesaj de speranţă formidabil”, a spus Macron, afirmând despre Maia Sandu că este „o personalitate curajoasă, care se luptă de mulţi ani pentru statul de drept şi împotriva corupţiei”.

„Îmi doresc ca Franţa şi UE să vă poată însoţi cu tărie şi pe termen lung”, a adăugat el, precizând că Parisul va sprijini proiectul recondiţionării unei linii de cale ferate „esenţiale” între Chişinău şi UE.

Parcursul european „este calea cea mai scurtă către democraţie şi prosperitate”, a afirmat Maia Sandu, exprimându-şi dorinţa de a consolida Acordul de Asociere cu UE încheiat în 2014.

„Acordul de Asociere ne permite să aducem valorile şi standardele europene la noi acasă pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor”, a mai declarat ea.

Considerată una dintre cele mai sărace ţări din Europa, Republica Moldova oscilează de la un scrutin la altul între susţinătorii apropierii de Moscova şi cei care sprijină integrarea europeană, în special prin legăturile sale cu România vecină, notează AFP, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite