Președintele Filipinelor a sărutat în public o femeie necunoscută

5 iunie 2018, 14:19

Rodrigo Duterte, 72 de ani, participa la o întâlnire cu comunitatea filipineză din Seul. A anunțat că are de oferit în dar o carte despre presupusa corupție din Biserica catolică din Filipine. A spus că ar trebui să o primească o femeie, pentru că dorește în schimb un sărut. Și l-a obținut.

Mulțimea prezentă a râs, dar filipinezii de acasă nu prea s-au distrat. Au criticat pe rețelele de socializare gestul președintelui, au scris că a fost „dezgustător și obscen”. Multe organizații neguvernamentale au dezbătut îndelung subiectul.

Sora Mary John Mananzan, activistă catolică pentru drepturile femeilor: „Părerea mea este că există anumite reguli de comportament când eşti o persoană publică, mai ales preşedinte, în timpul unei adunări oficiale, o adunare publică. Ceea ce am văzut nu cred că este corect, nu este un comportament adecvat pentru un oficial într-o asemenea situaţie”.

Femeia, căsătorită cu un sud-coreean și mamă a doi copii, a spus însă că nu vede nimic rău în acest sărut, pentru că a fost, de fapt, menit să distreze audiența.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite