Președintele Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, în vizită în România

Președintele Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie în România
Președintele Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie în România
22 martie 2022, 15:05

La întâlnire au participat şi directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter și Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul de Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Custodele Coroanei a făcut cunoscut președintelui IFRC legătura nemijlocită pe care o păstrează cu autoritățile române pentru soluționarea problemelor generate de grava criză umanitară din Ucraina. De asemenea, Majestatea Sa Margareta a subliniat faptul că Familia Regală încurajează și sprijină organizații neguvernamentale internaționale și românești, fundații și asociații cu patronaj regal, precum și companii cu brevet de Furnizor Regal în ajutorarea cetățenilor ucraineni de pe teritoriul României și în asigurarea unui sprijin umanitar constant și de durată.

Președintele Rocca a evocat parteneriatul IFRC cu Crucea Roșie Română, pentru viitorul apropiat și pe termen mediu, adaptat la nevoile crizei umanitare declanșată de conflictul armat din Ucraina.

A fost, de asemenea, subliniat de ambele părți, rolul esențial al instituțiilor statului în armonizarea și coordonarea efortului tuturor persoanelor, organizațiilor, comunităților locale, agențiilor internaționale și al militarilor, pentru a rezolva dificila situație în care se află România și toate țările din regiune.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite