Președintele CJ Timișoara cere guvernului plafonarea prețului pentru măștile de protecție la cel din decembrie 2019. Purtarea măștii este obligatorie în orașul de pe Bega

Călin Dobra cere plafonarea prețului la măștile de protcție
Călin Dobra cere plafonarea prețului la măștile de protcție
22 aprilie 2020, 22:30

„Măştile de protecţie au devenit marfă de lux. Au preţuri pe care nimeni nu credea că le vom vedea vreodată. Din păcate, boala a creat premisele perfecte pentru speculă şi a activat setea de profit a unor producători sau comercianţi. Panica şi haosul legislativ au permis apariţia unor adaosuri fantasmagorice. Solicit public Guvernului plafonarea preţului măştilor la valoarea din decembrie 2019. Această măsură trebuie luată cât încă există starea de urgenţă şi avem în continuare cadrul legal pentru acest lucru”, a scris  Călin Dobra pe pagina sa de Facebook.

El subliniază că acum, măştile devin obligatorii şi în Timişoara şi se aşteaptă ca preţul lor să crească din nou.

Dobra reaminteşte că obligativitatea purtării echipamentelor de protecţie va rămâne în vigoare şi după 15 mai, iar în aceste condiţii „este absolut necesar să asigurăm oamenilor acces neîngrădit la un produs pe care statul ne obligă să îl cumpărăm. Cetăţenii trebuie să cumpere măşti la preţul lor real şi nu la cel stabilit de bişniţarii apăruţi în pandemie”.

Primarul Nicolae Robu a anunţat noua măsură de protecţie pe raza municipiului Timişoara de marţi seara, precizând că primele trei zile vor fi „de graţie”, fără amenzi, după care se vor aplica şi sancţiunile pecuniare.

Potrivit edilului, în loc de măşti pot fi folosite şi eşarfe, dar aceste măsuri trebuie respectate. „Se aplică sancţiuni în conformitate cu Legea 61/1991, cei care nu o respectă, riscă o amendă între 500 şi 1.500 de lei. Nu vrem să amendăm pe nimeni, trebuie să respectăm regulile. Nu vrem să facem bani din amenzi, dar regula trebuie respectată”, a afirmat Nicolae Robu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite