Prețurile la gaze și energie rămân plafonate, dar nu aduc ieftiniri. Complexurile pe cărbune, scutite de taxa de 2 la sută. Ordonanța 114 a fost făcută publică

26 martie 2019, 20:05

Ministerul Finanţelor Publice a făcut publică noua formă a ordonanţei care trebuie să corecteze mult disputata ordonanţă a lăcomiei.

Guvernul a plafonat preturile pentru producătorii de gaze la 68 de lei pe mwh, deşi pe piaţă trecuse de 100 de lei. Scăderea preţului nu se va vedea în facturi. Au existat pierderi, pentru că nici prețul aprobat anterior, în august 2018, nu era la nivelul pieței.

Ministrul Anton Anton s-a lăsat greu convins să dea detalii despre modificarea ordonanţei 114. A fost nevoie ca ministrul de Finanțe să insiste pentru explicaţii.

Pe zona bancară, noua ordonanță va introduce un indice pe tranzacții care va înlocui automat indicele Robor în cazul creditelor noi. Nu e clară procedura pentru creditele în derulare.

Pentru pilonul II de pensii, majorarea capitalului social se amână pentru finalul anului, dar procentul va fi negociat până la finalul lunii mai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite