Prețurile, motiv de dispută pe piața reparațiilor auto. Consiliul Concurenței are în vedere recomandarea unui preț de referință pentru ora de manoperă

Dispute pe piaţa service-urilor auto din România. Totul, după ce Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă care urmăreşte, printre altele, şi recomandarea unui preţ de referinţă pentru o oră de manoperă. În timp ce unii patroni sunt de acord cu acest demers, alţii susţin că pe o piaţă liberă tarifele reflectă investiţiile şi calitatea serviciilor oferite. Reprezentanţii asiguratorilor spun însă că orice cost suplimentar influenţează şi preţul RCA-ului.

05 Septembrie 2020, 22:30 |
Prețurile, motiv de dispută pe piața service-urilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Prețurile practicate de service-urile auto pentru manoperă și piesele de schimb au intrat de ceva vreme sub lupa Consiliului Concurenței.

Clienții și asigurătorii au reclamat că tarifele au crescut semnificativ în ultimele luni.

Autoritatea de concurență vrea să afle dacă pe piață au existat înțelegeri între companii, dar are în vedere și recomandarea unui preț de referință pentru ora de manoperă.

Perspectiva reglementării prețului pentru ora de manoperă i-a împărțit în două tabere pe patronii service-urilor auto.

Patronii care nu doresc ca prețul pe ora de manoperă să fie reglementat invocă faptul că piața este liberă și susțin că au prețuri pe măsura investițiilor făcute și a serviciilor oferite.

Reprezentanții asiguratorilor atrag însă atenția că prețurile practicate de service-uri influențează în mod direct prețul RCA-ului.

Disputa e departe de a se încheia. În timp ce asiguratorii spun că au depistat cazuri în care o ușă îndoită a fost evaluată de către un service la 83% din valoarea mașinii, patronii service-urilor auto spun despre asigurători că au întâlnit diferențe și de 11 ori între cea mai ieftină și cea mai scumpă poliță.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 2°C 6°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 1°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI