Prețul gerului din martie: masa de Paști va fi mai scumpă ca anul trecut. Calcul pentru un buget minim

29 martie 2018, 23:16

Cozile la carnea de miel și ouă s-au format încă de la primele ore ale dimineții în cea mai mare piață bucureșteană. Clienții se grăbesc să termine cumpărăturile pentru masa de Paști ca să scape de aglomerația din Săptămâna Mare.

Prețurile sunt mai mari ca anul trecut. Mieii au crescut greu din cauza viscolului din martie, iar Paștele pică mai devreme anul acesta.

Și verdețurile sunt mai scumpe decât în primăvara trecută.

Cătălin Deacu, jurnalist Știrile TVR: „Am făcut un calcul. 190 de lei este bugetul minim necesar pentru a pregăti o masă pentru 4 persoane”.

Supermarketurile sunt pline de produse gata preparate. Au apărut deja ouăle gata vopsite. Au aproape același preț ca ouăle crude. Acestea s-au ieftinit substanțial față de sfârșitul anului trecut. Au ajuns acum chiar și la 60 de bani bucata, după ce în iarnă costau aproape dublu.

Ieftinirea vine în condițiile în care și Consiliul Concurenței a început o anchetă.

În marile magazine, kilogramul de carne de miel este însă mai scump cu 2 lei ca în piață. Verdețurile și cozonacii se vând însă chiar și la jumătate de preț.

Pentru cei care nu au timp de cumpărături și pentru gătit, există firmele de catering. Prețul unui meniu variază între 50 și 500 de lei, în funcție de ingrediente.

Comercianții așteaptă vânzări record săptămâna viitoare și se gândesc deja la reduceri pentru a nu rămâne cu marfa pe stoc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite