Costul facturilor: Guvernanții înclină să păstreze actualele plafoane pentru categoriile vulnerabile, pentru un an sau chiar doi, potrivit unor surse TVR Info

20 octombrie 2022, 14:59

În urma discuțiilor dintre guvernanți și reprezentanții distribuitorilor de energie electrică au apărut și câteva posibile variante de lucru, a transmis Marius Vulpe, pentru TVR Info.

Potrivit surselor TVR Info, guvernanții înclină să păstreze, începând cu 1 ianuarie anul viitor, actualele plafoane pentru categoriile vulnerabile, pentru unu sau poate chiar pentru doi ani: 0,68 de lei/kwh pentru un consum de 100 de kw lunar și 0,8 lei/kwh, pentru un consum de până la 255 de kw. Pentru gospodăriile care depălșesc acest consum se ia în calcul plafonarea prețului la energie electrică la 1 leu/kwh.

Un scenariu asemănător s-ar putea aplica de anul viitor și pentru serviciile de utilitate publică și IMM-uri. Rămâne în discuție, însă, potrivit surselor noastre, ce coeficienți se vor aplica în cazul operatorilor economici: 1,3lei/kwh, așa cum propun distribuitorii, sau 1,5 lei/kwh?

Toate aceste lucruri vor fi stabilite în următoarea ședință de coaliție, atunci când se va discuta și despre ordonanța care plafonează lemnele de foc. Pe fondul ultimelor evoluții de pe piață, sunt retaileri care au anulat comenzi în acest sens și persoane care au încercat să speculeze această piață, achiziționând cantități mari de lemn de foc, este nevoie, susțin surse din coaliție, să se vină cu noi modificări la această ordonanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite