Prețuiește femeile! Nu tolera exploatarea lor! Campanie dedicată tinerelor pentru a conștientiza pericolul din spatele anunțurilor de pe internet

11 martie 2021, 10:40

Pericolul, atrag atenția oamenii legii, este de cele mai multe ori pe internet. Prețuiește femeile! Nu tolera exploatarea lor! Este cea mai nouă campanie a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

O tânără mamă a fost părăsită de soț, apoi și-a pierdut locul de muncă. Rămasă singură, cu doi copii de crescut, fără niciun venit, a ajuns să cerșească. Soarta părea că i s-a schimbat când în cale i-a ieșit, ceea ce părea, un salvator. Era de fapt, membrul unei rețele de cerșetorie. Atunci a început calvarul.

Traficul de persoane are mai multe fețe. Exploatare sexuală, prin muncă, prin cerșetorie și chiar trafic de organe. Însă, peste 70 la sută din traficul de persoane se realizează prin exploatare sexuală. În ultimul an, s-a dublat numărul tinerelor care au fost traficate.

Aceste date alarmante i-a determinat pe specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane să facă o nouă campanie. Prețuiește femeia, nu tolera exploatarea ei! O campanie online, cu mesaje de încurajare, destinate tinerelor pentru a conștientiza pericolul din spatele anunțurilor de pe internet. Partener este Compania Națională a Aeroporturilor.

În cazul în care aveți o suspiciune de trafic de persoane puteți sesiza acest lucru la numărul de telefon 0800 800 678.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite