Președintele ucrainean anunţă că a convenit cu cancelarul german asupra unei reuniuni de urgenţă a G7 după atacurile rusești lansate luni dimineaţă asupra Ucrainei

Volodimir Zelenski convorbire telefonica
Volodimir Zelenski convorbire telefonica
10 octombrie 2022, 13:15

”Am convenit cu cancelarul german Olaf Scholz, care deţine preşedinţia G7, asupra unei întâlniri urgente a grupului”, a scris Zelenski pe Twitter.

”Discursul meu este programat, voi vorbi despre atacurile teroriste ale Federației Ruse. Am discutat de asemenea despre creşterea presiunii asupra Federației Ruse şi ajutorul pentru restabilirea infrastructurii avariate”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Zelenski a anunțat tot pe Twitter că a discutat şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron în legătură cu consolidarea apărării aeriene a Ucrainei şi cu necesitatea unei reacţii europene şi internaţionale dure la adresa Moscovei.

Armata ucraineană a anunţat că Rusia a lansat 75 de rachete – dintre care 43 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană – asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ucrainene.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite