Președintele SUA, Joe Biden, va participa la summitul NATO de la Bruxelles de săptămâna viitoare. Este așteptat și la summitul şefilor de stat şi de guvern din UE

Președintele SUA Joe Biden
Președintele SUA Joe Biden
15 martie 2022, 19:47

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a anunţat că preşedintele american va participa la summit pentru a reafirma „angajamentul ferm” al SUA faţă de aliaţii lor din NATO, în plină invazie rusă în Ucraina.

Anunțul participării lui Joe Biden la summitul NATO a fost făcut și de Misiunea SUA la NATO. „Președintele Biden va veni la cartierul general NATO săptămâna viitoare să participe la reuniunea extraordinară a liderilor Alianței NATO”.

„Am convocat un summit extraordinar pe 24 martie la sediul NATO”, a anunțat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Summitul NATO va aborda „consecinţele invadării Ucrainei de către Rusia, sprijinul nostru ferm pentru Ucraina şi întărirea capacităţii de descurajare şi a apărării NATO în faţa noii realităţi pentru securitatea noastră”, a transmis Jens Stoltenberg.

„După toate probabilităţile”, liderul de la Casa Albă se va alătura și summitului Uniunii Europene, care va avea loc în aceeași zi, tot la Bruxelles, pentru a discuta despre conflictul din Ucraina.

Ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau, a declarat tot marţi că „pare foarte probabilă” o vizită a preşedintelui american în Polonia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite