Președintele SUA, Joe Biden, nu își retrage afirmația potrivit căreia „Putin nu poate rămâne la putere”, dar subliniază că nu s-a referit la o schimbare de regim

Președintele SUA Joe Biden la Varșovia
Președintele SUA Joe Biden la Varșovia
28 martie 2022, 22:39

„Mi-am exprimat pur și simplu indignarea – el nu ar trebui să rămână la putere, așa cum oamenii răi nu ar trebui să continue să facă lucruri rele”, a spus Biden, după o întrebare adresată de Kaitlan Collins, de la CNN.

„Dar asta nu înseamnă că avem o politică fundamentală de a face orice pentru a-l doborî pe Putin”, a adăugat Joe Biden.

„Nu retrag nimic”, a declarat Biden la Casa Albă. „Îmi exprimam indignarea morală pe care am simțit-o față de modul în care se comportă Putin și față de acțiunile acestui om”.

„Nu exprimam atunci o schimbare de politică”, a explicat Biden.

El a precizat că în ultima parte a discursului s-a adresat poporului rus.

„Am comunicat acest lucru nu numai poporului rus, ci și întregii lumi. Era sublinierea unui simplu fapt – că acest gen de comportament este total inacceptabil. Total inacceptabil. Iar modul de a face față este să consolidăm și să menținem NATO complet unită și să îi ajutăm pe ucraineni acolo unde putem”.

Președintele SUA a respins ipoteza că afirmațiile sale ar putea duce la escaladarea conflictului. El a subliniat că dacă Putin va continua în acțiunile sale, va deveni paria pentru întreaga lume.

Mai mult, Biden a spus că nu îi pasă ce crede Putin despre afirmațiile sale, întrebat dacă este îngrijorat că liderul de la Kremlin ar putea considera că remarcile sunt o escaladare.

„Nu-mi pasă ce crede el. Va face ceea ce va face”, a declarat Biden.

Apropiați care au discutat cu Biden înainte și după discursul de la Varșovia au subliniat că președintele Statelor Unite a fost afectat personal după ce i-a vizitat pe refugiații ucraineni pe stadionul național din Varșovia, unde femeile l-au îndemnat să se roage pentru soții lor, pentru fiii lor și pentru frații care au rămas să lupte cu rușii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite