Președintele Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, a reafirmat, în cadrul întrevederii cu președintele Klaus Iohannis, susținerea deplină a Greciei pentru aderarea României la Spațiul Schengen

Președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a reafirmat, vineri, la Atena, în cadrul întrevederii cu președintele Klaus Iohannis, susținerea deplină a țării sale pentru aderarea României la Spațiul Schengen, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat.

02 Decembrie 2022, 17:23 (actualizat 02 Decembrie 2022, 18:14) Știrile TVR |
Klaus Iohannis și Katerina Sakellaropoulou / FOTO: presidency.ro

Întrevederea președinților României și Greciei a avut loc în continuarea dialogului politic româno-elen, care a înregistrat un ritm susținut pe parcursul anului 2022.

“Cei doi șefi de stat au salutat relațiile bilaterale foarte bune, potențate de afinitățile culturale și de o îndelungată istorie comună, subliniind, de asemenea, strânsa  cooperare în plan european, regional și internațional”, se mai arată în comunicat.

Președinții României și Greciei “au evidențiat că prezența comunității românești în Grecia și a celei elene în România joacă un rol pozitiv în dezvoltarea relațiilor bilaterale, împreună cu contactele interumane promovate prin intermediul turismului, proiectelor educaționale și al schimburilor culturale, aflate în continuă creștere”.

Klaus Iohannis și Katerina Sakellaropoulou au vorbit și despre războiul din Ucraina: “Având în vedere situația de securitate determinată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, cei doi Președinți au avut un schimb de opinii referitor la contextul geopolitic și efectele războiului în plan umanitar, al securității energetice și alimentare. Cei doi șefi de stat au subliniat importanța menținerii unității și solidarității la nivel transatlantic și au reafirmat sprijinul pe care cele două state continuă să-l acorde Ucrainei și refugiaților ucraineni, precum și pentru Republica Moldova, afectată și de o criză energetică gravă”, subliniază Administrația Prezidențială.

Președintele României a prezentat acțiunile pe care țara noastră le-a întreprins și continuă să le întreprindă atât în relația cu Ucraina, cât și cu Republica Moldova.

“De asemenea, cei doi președinți au mai avut un schimb de vedere cu privire la necesitatea de a continua coordonarea pentru a combate dezinformarea cu care se confruntă statele europene în contextul actual”, se arată în încheierea comunicatului.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, vineri şi sâmbătă, o vizită de lucru în Republica Elenă. Pe lângă întrevederea cu omologul grec, Katerina Sakellaropoulou, a avut o întâlnire și cu prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI