Președintele PSD, Liviu Dragnea, după audieri la Parchetul General în dosarul violențelor din 10 august: Jandarmeria, în opinia mea, a acționat legal și conform regulamentelor lor

14 septembrie 2018, 18:21

Liviu Dragnea nu a depus documente la Parchet, dar le-a prezentat argumente procurorilor pe care s-a bazat atunci când a afirmat că mitingul din 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat. A precizat presei că nu poate spune despre ce anume este vorba, tocmai pentru că i-ar fi interzis procurorii. Liviu Dragnea a spus că Jandarmeria a acționat legal, că nu ar trebui anchetați jandarmii de către procurorii militari. Liderul PSD a avut un mesaj către protestatarii pașnici de la mitingul diasporei: altă dată „să se delimiteze de huligani”. Liviu Dragnea a spus că nu se teme de o eventuală punere a sa sub acuzare în acest dosar.

Liviu Dragnea mai susţine că nu a primit niciun fel de informare de la structurile statului în timpul zilei de 10 august, deși și-ar fi dorit.

La ieșirea din Parchetul General, Liviu Dragnea a fost întâmpinat de un grup de protestatari Rezist care au scandat, au spus inclusiv obscenități, cât a stat de vorbă cu jurnaliștii. Liderul PSD a fost vizibil deranjat atunci când unul dintre protestatari i-a strigat ceva de iubita lui mult mai tânără, iar altul i-a reproșat că este foarte bogat.

Cu greu a reușit să înainteze prin mulțimea de jurnaliști și protestatari și să ajungă la mașină.

ACTUALIZARE Liviu Dragnea a ieșit de la audierile care au avut loc la Parchetul General și a făcut declarații presei: „Tot ce am avut de spus am spus în fața procurorilor. Nu am primit informări nici de la SRI, nici de la MAI, nici de la nimeni. Am încheiat. Asta nu e conferință de presă. Îmi pare rău. Asta i-am spus și d-nului procuror. Jandarmeria, în opinia mea, a acționat legal și conform regulamentelor lor, pe care le au. În condițiile în care acolo au fost niște violențe destul de mari. Deci, am stabilit de mult, nu mergeți după mine. Vinovați sunt cei care au organizat aceste violențe”.

ACTUALIZARE Liviu Dragnea le-a spus jurnaliștilor că a fost chemat în calitate de martor la Parchetul General. Șeful PSD a precizat că speră că va fi întrebat de procurorii militari și despre acuzațiile pe care chiar el le-a lansat, privind o presupusă tentativă de lovitură de stat care ar fi avut loc la mitingul din 10 august.

Liderul PSD a promis că va face mai multe declarații la ieșirea de la Parchet.

Acum o săptămână, Liviu Dragnea a lansat aceste acuzații foarte grave. Liderul PSD a spus și că protestatarii au primit finanțări din străinătate.

Câteva zile mai târziu, Jandarmeria și-a însușit acest punct de vedere și a formulat o plângere penală la DIICOT pentru tentativă de lovitură de stat.

În ultimele zile, oficiali din Ministerul de Interne au negat că ar fi avut astfel de informații: nr. 2 din minister, col. Nucu Marincol. Cătălin Paraschiv de la Jandarmerie și secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, relatează reporterul Alexandru Costache.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă