Președintele Macron, despre problemele transportatorilor: Ne dorim ca toţi cei care lucrează în Europa s-o facă loial şi competitiv

24 august 2017, 20:16

Emmanuel Macron este inițiatorul unei legi prin care Franța impune un salariu minim pentru șoferii din alte state. Totul, pentru a evita situațiile în care firme din Franța să angajeze lucrători din alte state europene, la costuri mai mici, și care să facă o concurență neloială angajaților din Hexagon.

Emmanuel Macron: „Revizuirea directivei prinvind detașarea lucrătorilor și propunerea Franței nu înseamnă în niciun fel să-i împiedicăm pe transportatorii rutieri români să lucreze peste tot în Europa. Dimpotrivă, trebuie să ajungem la un nou acord, pentru ca următoarea directivă să limiteze perioada de timp în care se poată detașa un lucrător, să întărească constrângerile, aceeași muncă să fie remunerată în mod egal în aceeași țară și să întărească și partea de control”.

Declarațiile președintelui francez nu i-au impresionat prea mult pe transportatorii români care astăzi erau pregătiți să protesteze.

Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor de Transport: „Miza nu este nicidecum grija față de angajat. Dacă avem la nivel european o astfel de preocupare, sunt eu primul și FORT-ul prima organizație neguvernamentală din România care spune da, vrem un tarif minim, reglementat pe oră, la nivel european, pentru sectorul de transporturi”.

Președintele Klaus Iohannis spune că nimeni nu dorește să înlăture competiția sau piața liberă.

Klaus Iohannis: „Este nevoie, evident, de o colaborare mult mai intensă și mai integrată între sistemele sociale din toate țările UE. Este nevoie de un control mult mai bun”.

Președintele Romaniei a atras atenția că revizuirea directivei privind detașarea lucrătorilor în Uniunea Europeană ar evita situațiile în care angajații români trimiși în Franța – sunt plătiți cu salarii ca în țara noastră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Armata cumpără cele mai scumpe elicoptere din istoria sa

Carnea de pui din Ucraina a devenit sperietoarea crescătorilor europeni