Președintele Klaus Iohannis va promulga vineri legea pentru tratamentul extins al celor răniți în clubul Colectiv

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în conferința săptămânală susținută miercuri seară că a decis să promulge legea privind acordarea de tratament medical pe toată durata vieții pentru supraviețuitorii tragediei de la Colectiv.

28 Octombrie 2020, 19:01 (actualizat 28 Octombrie 2020, 19:19) |
Președintele Klaus Iohannis la Clubul Colectiv, în 2019 / FOTO: Autor: RADU TUTA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Vineri se împlinesc 5 ani de la tragedie și pot să vă spun că exact vineri voi promulga legea care extinde perioada pentru cei care au avut de suferit", a declarat șeful statului, răspunzând unei întrebări adresate în cadrul conferinței de presă.

Acum două săptămâni, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma evenimentului de la Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

"Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime. Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale", se arată în proiect.

Proiectul a fost adoptat în unanimitate, cu 220 voturi "pentru".

Răniții din Colectiv beneficiază în acest moment de tratament decontat până la data de 31 decembrie.

Anul trecut, supraviețuitorii care au suferit răni grave în seara de 30 octombrie 2015 au cerut ca statul român să le asigure costul tratamentelor de care au nevoie pe toată durata vieții, nu doar până la finalul acestui an.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 9°C 7°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI