Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe după seismul devastator de luni dimineață, soldat cu mii de morți în Turcia și Siria

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
6 februarie 2023, 10:13

Șeful statului i-a asigurat pe cei afectați de tragedie că România este alături în aceste momente dificile.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis a venit la scurt timp după anunțul guvernului privind acordarea de sprijin Turciei.

Luni dimineață, în urma consultării cu președintele României, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia.

Sprijinul oferit de Statul Român a fost acceptat de autoritățile turce.

Echipele de salvatori ale IGSU și echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN sunt deja pregătite pentru desfășurarea misiunii de sprijin.

CITEȘTE ȘI: Mai mulți studenți români, bursieri Erasmus cazați în sudul Turciei, au solicitat asistență consulară după cutremurul extrem de puternic care a lovit zona

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite