Președintele Klaus Iohannis retrimite bugetul în Parlament. Liderii PSD spun că vor vota rapid bugetul în aceeași formă și îl vor trimite din nou președintelui

6 martie 2019, 19:38

Şeful statului a declarat că bugetul este croit greșit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns.

„PSD urmărește o agendă care nu are legătură nici cu economia, nici cu situația românilor și nici cu dezvoltarea reală a țării”, spune Iohannis.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Faptul că apar peste noapte inițiative precum Ordonanța lăcomiei sau, mai nou, intenția disperată a PSD de a pune mâna pe rezerva de aur a României arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat. Faceți un buget sănătos pentru România!

Reprezentanții guvernului și ai PSD resping acuzațiile președintelui și îi reproșează că blochează creșterea alocațiilor copiilor și investițiile.

Daniel Suciu, vicepremier: Cred că domul președinte ar trebui să dea niște explicații. Pentru că a întârziat bugetul, a împiedicat autoritățile locale să-și facă treaba și cred că ar trebui să-și ceară scuze.

Liviu Dragnea, liderul PSD: Suntem pregătiți, adoptăm rapid, în cele mai scurte termene prevăzute de regulament și de Constituție. Imediat cum va ieși motivarea Curții în ceea ce privește legea privind plafonarea, probabil că e vorba de procedură sau de regulament, o vom adopta în procedură de urgență.

Opoziția consideră că decizia preşedintelui a fost una corectă.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Vom încerca la fiecare punct din cererea de reexaminare să venim cu corectarea legii bugetului de stat astfel încât să reparăm toate stricăciunile pe care le poate provoca asupra economiei și asupra societății în ansamblu.

După reexaminarea legii bugetului de către Parlament, președintele are un termen de 10 zile pentru promulgare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite