Președintele Klaus Iohannis i-a trimis premierului Viorica Dăncilă motivarea pentru respingerea celor trei miniștri

10 ianuarie 2019, 12:33

În cele două scrisori, președintele arată că Ilan Laufer nu îndeplinește condițiile legale, fiind incompatibil cu funcția. Cât priveşte propunerea în persoana Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi, se arată că: „persoana nominalizată nu are expertiza necesară gestionării domeniului complex al transporturilor”.

„Urmare adresei dumneavoastră nr. 5/6690 din data de 22 noiembrie 2018, precum şi adreselor nr. 5/5864 şi nr. 5/5865, ambele din data de 30 noiembrie 2018, prin care aţi înaintat propunerea de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu, respectiv de numire în funcţia de ministru al transporturilor a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici, ca urmare a propunerii de revocare/de constatare a vacanţei funcţiei, văzând incidenţa dispoziţiilor art. 85 alin. (2) precum şi ale art. 105 din Constituţie şi ţinând seama de jurisprudenţa Curţii Constituţionale, constatând că în propunerile transmise nu există vreo menţiune cu privire la îndeplinirea condiţiilor de legalitate, iar din documentaţia transmisă nu rezultă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 105 din Constituţie şi de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului, vă aduc la cunoştinţă că propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului, înaintate la data de 22 noiembrie 2018, respectiv 30 noiembrie 2018, nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”, a comunicat preşedintele Iohannis în scrisoare.

„În ceea ce privește propunerea de numire a domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice constat că din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite